Over mij zelf

 

Biodanza kruiste mijn pad ergens in 2009. Langs verschillende kanten kwam het op mijn weg: een artikel in een tijdschrift, een ‘toevallige’ ontmoeting met een lesgeefster tijdens een concert, een mailtje van mijn broer, een foldertje van de buurvrouw. Allemaal op een paar weken tijd. Alsof het hele universum samenspande om me te krijgen waar ik nu ben.

Ik startte met wekelijkse lessen in Lokeren en al gauw had het Biodanza-virus mij te pakken. Biodanza sprak recht tot mijn hart. Eindelijk iets gevonden dat mijn snelle denken tot rust kon brengen. Iets waardoor ik mijn lijf kon voelen tot in het diepste van mijn cellen, mijn hart kon openen, vreugde mocht voelen om het leven, me gedragen voelde door het bestaan. En mijn ziel hunkerde naar meer!


Ik hoorde dat er een school voor Biodanza geopend werd in Antwerpen en dat er in januari 2010 een nieuwe opleiding voor trainers startte. Weer zo een toevalligheid…
We zijn nu  8 jaar later, heb ondertussen verschillende Biodanza opleidingen in Milaan gevolgd (kinderen en didact), geef wekelijks les in Antwerpen, initiaties op festivals en rookvrije fuiven, en begeleid studenten op de school voor Biodanza in Antwerpen.

Biodanza is voor mij een manier om mijn batterijen weer op te laden. Het leert me te kijken met mijn hart en tegelijk ook te kiezen voor wat goed is voor me. Het versterkt mijn identiteit en tegelijk voel ik me verbonden met al wat leeft. Biodanza is thuis komen, thuis komen bij mezelf. Thuis komen bij het Leven!