Getuigenissen

Hieronder een aantal getuigenissen over wat Biodanza betekent voor deze mensen:

 

"Biodanza brengt mij bij mijn vreugde, speelsheid, openheid. Dit mogen voelen in een veilige groep doet mij groeien.
Het is een ontdekken en uitwisselen van de Universele Liefde, bij mezelf, de ander, de ganse groep.
Deze wekelijkse ervaring geeft mij 'n stroomstoot van energie!"
 
Lieve
 

 

"In Biodanza wordt een stuk van mijn behoefte aan contact, verbinding, tederheid en warmte vervuld. De ontmoeting heeft er een centrale plaats. Ik merk dat ik door Biodanza mijn liefde en hartelijkheid meer durf en kan uiten.

Via Biodanza kom ik weer wat dichter bij mezelf en de ander."

 

Jan

 

 
"Nu bijna 3 jaar geleden zat ik wat in een winterblues, toen ik via een kameraad over Biodanza hoorde. Ik voelde intuïtief dat dit hetgeen was dat ik wou gaan doen.
Ik leerde nog meer dan daarvoor mijn hoofdwerk los te laten, oordeel los te laten, vertrouwen te krijgen in mijn hart. Beetje bij beetje begon ik me opgenomen te voelen in een groep liefdevolle, fantastische mensen. Lichamelijk contact, dat zo essentieel is, op een respectvolle manier mogen ervaren tijdens een Biodanza avond is zo zalig!
Het geheel van de mooie Biodanza muziek en de liefdevolle groep mensen geeft me telkens een dosis positieve energie mee."
 
Patrick
 
 
"Ik doe nu ongeveer 5 jaar Biodanza en gedurende die jaren heeft Biodanza telkens een andere rol gespeeld in mijn leven.
In het begin was Biodanza voor mij vooral een hulp om mijn innerlijke kracht ook in mijn lichaam te durven voelen en te durven neerzetten in de wereld. Al gedurende de eerste reeks werd het ook iets dat heel veel innerlijke processen rond oude angsten op gang bracht en tegelijkertijd een steun gaf om die processen te gaan.
Later bracht het niet zozeer meer processen op gang, maar ondersteunde het me wel om de processen die in mijn leven bezig waren in het lichaam te brengen en ze dus werkelijk te integreren. Toen ik door een grote brok processen door was en daardoor mijn innerlijke levensvreugde teruggevonden had, werd Biodanza een ideale manier om die levensvreugde te vieren.
Ondertussen is Biodanza een deel van mijn leven geworden. Ik dans regelmatig thuis terwijl ik kook of strijk,... of gewoon als ik over straat loop. Daar hoeft niet per se veel beweging mee gepaard te gaan, want meer nog dan uiterlijk, leeft de dans vooral ook vanbinnen. Het help me mijn emoties en denken een bedding te geven in mijn lichaam.
En op momenten dat ik mijn innerlijke dans eventjes niet meer voel, helpt de wekelijkse Biodanza avond me om er terug dichter bij te komen. Niet alleen het dansen op zich, maar ook de liefde en de ondersteuning van een groep mensen waarbij je gewoon mag zijn wie je bent, in al je kleine kantjes, maar ook in al je grootsheid.
Ik kan alleen maar danken dat Biodanza op mijn pad gekomen is en me geholpen heeft om mijn eigen dans te ontdekken.”
 
Kirsten