Wat is Biodanza

 Samen

 

Biodanza wordt ook wel de dans van het leven genoemd. Biodanza gebruikt muziek, beweging, expressie en een gevoel van samenhorigheid.  Het draait niet om vaststaande pasjes maar om uitdrukking te geven aan de mogelijkheden die je in je draagt.


Biodanza gaat over verbinding:


Verbinding met jezelf: Biodanza nodigt ons uit om weer in contact te komen met onze gevoelens en emoties, met onze instincten. We leren kiezen voor dat wat goed is voor ons en leren loslaten van dat wat niet meer bij ons hoort, wat ons niet meer voedt.

Verbinding met de ander: in onze maatschappij zijn we het verleerd om anderen in de ogen te kijken en aan te raken. We hebben het druk en leven naast elkaar in plaats van met elkaar met heel veel eenzame mensen als gevolg. Biodanza leert ons weer in verbinding te gaan met anderen.

Verbinding met de kosmos: als mens zijn we een deeltje van het grotere geheel, we zijn een druppel in de grote oceaan. Toch voelen we ons vaak afgescheiden van de wereld om ons heen. We voelen ons onbegrepen, eenzaam, verlaten. Biodanza doet ons ervaren hoe het is om één te zijn met de natuur, met alles wat groeit en bloeit, met je medemens, met de kosmos.


Het doel van Biodanza is integratie. We hebben als kind afgeleerd om te luisteren naar ons lichaam en te handelen zoals we ons voelen. We hebben geleerd ons te gedragen, onze gevoelens te onderdrukken, flink te zijn… In Biodanza leren we opnieuw om wat we denken, doen en voelen in overeenstemming te laten zijn.

Hoe doen we dat? Biodanza werkt met de positieve kant in ons. Door aandacht te geven aan wat positief is, wordt deze pool versterkt. Door je te focussen op alles wat verkeerd loopt en alle problemen, worden deze ook versterkt. In Biodanza dansen we onze vreugde, we leren te genieten, we versterken onze identiteit. Hierdoor staan we sterker in het leven en hebben we meer draagkracht. Het leven wordt weer één feest!

 

Logo Biodanza